Artikel op Grouster.nl

Online krant 'De Grouster' heeft op 4 mei een artikel gepubliceerd over de start van ons bedrijf: 

https://www.degrouster.nl/item/christina-draaisma-verder-met-siljan-passie-voor-mkb

Christina Draaisma verder met Siljan - Passie voor MKB

GROU - Tot 1 januari jl. was Christina Draaisma kantoordirecteur voor onze regio en MKB-adviseur bij Rabobank. Via horizontaal leiderschap stuurde zij circa 40 mensen aan. In de afgelopen 8 jaar adviseerde ze voor de Rabobank vele ondernemers. Vorig jaar tijdens een talentenprogramma van de bank besloot ze een ander pad in te slaan en richtte 'Siljan - Passie voor MKB' op.
MKB-ondernemers die financiering en/of bedrijfskundig advies zoeken, kunnen bij Christina terecht. Zij heeft rechtstreeks toegang tot tientallen financieringspartijen. Ze begeleidt en adviseert alleen in opdracht van de ondernemer. Uiteraard overlegt ze met de accountant of fiscalist van de ondernemer en indien nodig schakelt zij aanvullend vakspecialisten in. "Ik merkte dat in de markt veel behoefte is aan onafhankelijk en persoonlijk advies. Een ondernemer wil niet bellen met een callcenter maar met een adviseur die men vertrouwt en langskomt op het bedrijf". Dat die inschatting juist is geweest merkt zij wel aan de vele reacties hierop.
De afgelopen tijd stond in het teken van de oprichting van het bedrijf en de website. Daarnaast zijn al diverse ondernemers geholpen met een financiering zodat zij verder kunnen met de ontwikkeling van hun bedrijf. "Dat geeft mij veel energie!". Naast het financieren heeft een aantal ondernemers haar gevraagd mee te denken over vraagstukken binnen hun bedrijf. Er loopt o.a. een traject over het inrichten van een organisatie maar ook de overdracht bij een familiebedrijf.
Christina woont met haar gezin in Luinjeberd, bij Heerenveen. Daar is ze voorzitter van de ondernemersvereniging en zit onder meer in de Raad van Advies van het HeerenveenOndernemersFonds. Ze kreeg het ondernemerschap met de paplepel ingegoten, want groeide op in een Friese ondernemersfamilie. "Het inspireerde me hoe mijn (groot)ouders kansen zagen en doelen bereikten en vol passie hun MKB-bedrijven lieten groeien. Dit ontwikkelde mijn passie, ondernemers vooruit helpen."
Uitgebreide informatie is te vinden op siljan-mkb.nl. Binnenkort deelt Christina fantastisch nieuws, dus volg haar via Linkedin of Facebook onder @SiljanMKB. Christina is bereikbaar op 06-11973836 en via mail op info@siljan-mkb.nl.

Mag ik jou als MKB-ondernemer ook meerwaarde bieden rond bedrijfskundige toekomstplannen, bedrijfsopvolging of -overdracht en financiering?